miercuri, 6 iulie 2011

Pelerin în templul RetezatuluiÎn ciuda prognozelor sumbre pe ultimele zile ale lunii iunie, am decis totuşi să vizităm Retezatul. Şi nu am regretat, în ciuda ploii şi a norilor care au acoperit crestele înalte în permanenţă, pentru că am avut parte şi de numeroase momente de delectare.Pe drumul forestier dinspre Gura Zlata-Gura Apelor-Gura Bucurei. Buşteni ce se văd în apă nu au fost tăiaţi de mana omului, ci au ajuns acolo în mod natural. Natura nealterată de mana omului arată superb. Fără buşteni tăiaţi şi lăsaţi aiurea, fără crengi împrăştiate peste tot, fără urme de taf aşa cum se întâmplă din păcate în alte masive montane şi chiar în parcuri naţionale. (un exemplu concret este Valea Vinului din PN Munţii Rodnei)


La adăpostul unui zâmbru viguros.


Un personaj carismatic
Coborând de pe Peleaga în Curmătura Bucurei suntem răsplătiţi cum se cuvine
O marmotă care s-a lăsat admirată minute bune
Cam atât de aici că a început ploaia care nu s-a mai opritÎnainte de a părăsi minunata ţară a Haţegului vizităm şi micuţa, dar superbă Biserică de piatră de la Densuş

Ai'l bi bac, odată cu vremea bună

5 comentarii:

 1. Bun exemplul concret! Si noi am intalnit pe Valea Vinului doua TAF-uri unul dupa altul care "se chinuiau" sa traga copacii proaspat UCISI.

  RăspundețiȘtergere
 2. O stii pe asta? "Tot mai multi romani isi otravesc muntii si se retrag in fantani" :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumoase poze! Pe poteca ce coboară din Curmătura Bucurei sunt multe viziune de marmote.http://www.bandarosie.ro/2009/08/5-zile-in-retezat-27-31-iulie-2009.html Cum e puţină linişte acestea ies şi fiind destul de obişnuite cu oamenii se lasă fotografiate. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Hehe. Dap, stiu sa pozeze marmotele astea!

  RăspundețiȘtergere
 5. Fost, vazut, umblat prin aste locuri. Ai reusit sa surprinzi foarte bine frumusetea lor.

  RăspundețiȘtergere